Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Maserati

Maserati MC20 är namnet på nya supersportbilen

Maserati har döpt sin kommande supersportbil. Namnet blir MC20 och bilen, som börjar säljas nästa år, blir en direkt konkurrent till Ferrari F8 Tributo. Den nya bilen betyder också att Maserati gör comeback på racerbanan.

MC står för Maserati Corse och 20 är såklart en flirt med årtalet 2020. MC20 är en rejäl uppdatering av modellen MC12 (bilden) som 2004 markerade Maseratis comeback till racerbanorna efter 37 års frånvaro. Maseratis allra första racerbil hade namnet Tipo 26, också det med hänvisning till ett årtal.

Maserati tävlade framgångsrikt med MC12 och vann bland annat flera titlar i FIA GT åren 2004 till 2010.

Nya MC20 ska presenteras vid en stor tillställning i Maseratis huvudkontor i italienska Modena i maj. Det är också i fabriken i Modena som MC20 ska byggas. Hittills har Maserati inte avslöjat speciellt mycket om bilen, inte mer än att den ska få något slag av elektrifierad drivlina. MC20 ska följas av totalt tio nya och uppdaterade modeller under åren 2020 till 2023. Sedanen Quattroporte och suven Levante kommer att uppdateras i år och nästa år väntas Maserati presentera en mindre suv.

LÄS OCKSÅ: Maserati GranTurismo blir eldriven – så här låter den

Nya GranTurismo och GranCabrio ska visas 2021 och 2022 och kommer att säljas enbart som elbilar. De gamla modellerna slutade att byggas i november förra året. Nya Ghibli, en hybrid, var tänkt att presenteras på bilsalongen i Peking i vår men den salongen är uppskjuten som en följd av coronaviruset. Maserati har inte meddelat hur eller när Ghibli ska presenteras.