Maserati pensionerar Kubang concept

Men bara för den här gången. Nästa gång vi ser en Maserati Kubang kommer det vara den produktionsklara versionen, lovar Maserati-chefen Harald Wester.

Efter bilsalongen i Peking kommer nästa tillfälle att se en Kubang antingen vara när vår bilspion fångar prototyper iklädd plastsäckar runt Nürburgring eller fullt produktionsklar. Trolig världspremiär blir till bilsalongen i Detroit som går av stapeln i januari 2014, men det är inte säkert att det är just namnet Kubang vi kommer att få se på bakluckan.

 – Efter Peking så kommer vi pensionera Kubang concept. Vår suv kommer återuppstå i produktionsklart skick och med sitt slutliga namn i sinom tid, säger Maserati-chefen Harald Wester i ett uttalande till Auto News, skriver sajten worldcarfans.com.

 Bilen kommer närmast från en turné av bilsalongen som sträckt sig från Frankfurt till Dubai och Detroit. Förhoppningen från Maseratis håll är att Kubang ska lyckas upprepa succén Porsche haft med sin suv-modell Cayenne, som numer står för merparten av Porsches försäljning.