Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maserati Quattroporte facelift officiell

Maserati presenterar Quattroporte i uppdaterat utförande. Visuellt sett är rör det sig om små förändringar. Tekniskt sett handlar det om framför allt mer effekt och högre toppfart.

I höst är det fyra år sedan Maserati Quattroporte generation sex kom till världen. Det är med andra ord hög tid för en uppdatering. Den italienska lyxbilstillverkaren, som på senare tid haft det tufft med försäljningen, har fått ny kraft i och med suven Levante som efter många år äntligen har blivit av. Nu kan de återigen fokusera på Quattroporte (och snart Ghibli) igen.

Utseendemässigt är det inga större förändringar det handlar om. Frontens nedre del har gjorts om med nya luftintag, ytterbackspeglarna har ny form och tröskellådorna är inte längre svarta nedtill. Bakre stötfångaren har slätats ut och reflexglasen i denna är smalare och mer utdragna än tidigare. Dessutom har grillen fått färre ribbor, tio stycken kromade i stället för femton svarta.

Insidan av Quattroporte innehåller en ny övre del av mittkonsolen där knappar och reglare för luftkonditioneringen är nya samt infotainmentskärmen som är ny och större än tidigare. Quattroportes infotainmentsystem är från och med årsmodell 2017 kompatibelt med Android Auto  och Apple CarPlay.

Motorerna är desamma som tidigare, det vill säga en bensin-V6 på 3,0 liter, en bensin-V8 på 3,8 liter samt en diesel-V6 på 3,0 liter. Bensin-V6:an finns med 350 hästkrafter, en knuff uppåt med 20 hästkrafter, samt med 410 hästkrafter. V8:an har fortfarande 410 hästkrafter och dieselspisen finns fortsatt med 250 och 275 hästkrafter. Toppfarten för bensinaren med 350 hästkrafter har justerats en aning tack vare effekthöjningen. Numera toppar den 270 km/h medan den accelererar 0-100 km/h på 5,5 sekunder.

Två utrustningspaket finns, dels GranLusso och dels GranSport, vilket innebär detaljer som gör utseendena olika. För V6-versionerna finns GranLusso och GranSport som tillval, för V8-versionen ingår paketet.

Uppdaterade Quattroporte tillgängliggörs från och med juni månad.