Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: RM Auctions

Maserati Touring Bellagio Fastback till salu

Är det dags att byta Volvo-kombin mot något nytt? Känns utbudet på blocket alldeles för grått och trist? Då kanske en Maserati-kombi tidigare ägd av en Ducati-chef kan vara något, nu är den till salu!

I morgon lördag finns möjligheten att köpa ett antal olika unika bilar. Då håller nämligen auktionshuset RM Auctions sin årliga Villa Erba-auktion i samband med finbilsträffen Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Bland bilarna som ska auktioneras ut finns en Ferrari 599XX, en Bugatti Type 46 från 1930 och en Mercedes 300SL Roadster från 1962. Utbudet är med andra ord varierat och högst exklusivt. Men det finns även bilar som inte kommer att klubbas för flera förmögenheter, en av dem skulle kunna beskrivas som en vanlig familjekombi.

 Maserati Touring Bellagio Fastback kan dock även beskrivas som en hyperexklusiv och handbyggd variant av Maserati Quattroporte. Bilen som väntas gå under klubban för någonstans mellan 800 000 och 1 000 000 kronor färdigställdes 2009 av karossbyggarna Touring Superleggera på uppdrag av den italienske affärsmannen Carlo Bonomi som bland annat varit vd för Ducati. Touring Superleggera byggdes totalt fyra exemplar och det här är första gången någon av dem blir till salu.

 Bortsett från kombipåhänget, som ser förvånansvärt rymligt ut, är Touring Bellagio Fastback en vanlig Maserati Quattroporte. Det betyder att det sitter en 4,2-liters V8 med 400 hästkrafter under huven kopplad till en sexväxlad automatlåda.