Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080227-granturismo-s
080227-granturismo-s
080227-granturismo-s
080227-granturismo-s

Maseratis vassare GranTurismo S

Redan för två dagar sedan skrev vi om nya GranTurismo S som med större volym och fler hästkrafter ska göra bilen lika sportig som formgivningen. 440 hästkrafter lär ingen klaga på.

Det är redan ett år sedan Maserati GranTurismo presenterades och nu är det alltså dags för en vassare variant att begå sin världspremiär – GranTurismo S.

Med ny V8-motor på 4,7 liter som pumpar ut 440 hästkrafter ska bilen sätta sina konkurrenter på plats. 4,9 sekunder tar det att färdas från stillastående till 100 km/h. Du kan läsa mer om jämförelsen mellan GranTurismo och GranTurismo S här. Nytt för S-versionen är den snabba elektrohydrauliska växellådan och större bromsar samutvecklade med Brembo. Dessa DualCast-bromsar består av stål och aluminium och står pall för större påfrestningar och högre temperaturer utan att mattas av.

Utseendemässigt är det endast små detaljer som skiljer bilen från den motorsvagare varianter. Inuti har S-modellen fått ny inredning i läder från Poltrona Frau och alcantara. Stolarna är också nya med mer grepp.

Bilen visas upp i Genève som snart slår upp sina portar.