Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100907-Mastretta MXT
100907-Mastretta MXT
100907-Mastretta MXT
100907-Mastretta MXT

Mastretta MXT – Mexikos Lotus Elise

Snart har varje land sin egen supersportbil, så även Mexiko. På Parissalongen nästa månad ska Mastrettadesign visa upp produktionsklara Mastretta MXT.

Designföretaget Mastrettadesign i Mexico City visade upp lilla sportbilen Mastretta MXT för första gången redan för tre år sedan. Sedan var det stor premiär på bilsalongen i London 2008. Bilen togs emot med jubel och orderblocken skulle nog ha fyllts på rätt ordentligt inför lanseringen 2009, men tyvärr kom det en bilkris i vägen som lade projektet på is.

Nu ser det återigen lite ljusare ut för bilbranschen och Mastretta MXT är åter på tapeten. Denna gång ska de visa upp den helt produktionsklara bilen på Parissalongen i oktober. Nytt lanseringsdatum är satt till 2011.

Prototypen av Mastretta MXT hade en TFSI-motor från Volkswagen under huven. Denna är troligtvis inte aktuell till produktionsbilen utan då blir det antagligen en Duratec-motor från Ford med omkring 240 hästkrafter. Effekten kanske inte skrämmer, men med tanke på bilens låga vikt – 900 kilo – lär det ändå bli åka av. Det inte helt långsökt att Mastretta MXT kallas för Mexikos svar på Lotus Elise.

Motorn är mittmonterad under karossen som är gjord av kompositmaterial. Karossen vilar på en chassikonstruktion i aluminium.

Planerna säger att det ska byggas 150 bilar årligen varav 70 procent av dessa kommer att säljas i USA och Europa. I Europa ses den brittiska marknaden som den viktigaste.

All officiell fakta om bilen får vi om bara några veckor.

https://youtu.be/FFv_LKMXwBE?height=347&width=575

Test och provkörningar