Kraschad Mercedes 300 SL

Måsvingeklassikern Mercedes 300 SL kraschad – skyhöga reparationskostnader

Detta är en syn man inte vill se, i synnerhet inte om man är lagd åt det klassiska hållet. En mekaniker i Tyskland tog en tur med måsvingen Mercedes 300 SL. Det slutade illa. Riktigt illa.

Mercedes 300 SL, mer känd som måsvingen, är en av bilvärldens mest omtalade och klassiska bilar. Redan på sin tid, det vill säga 1950-talet, var den en ikon. Då var den inte bara iögonfallande med sin dörrkonstruktion, den var också världens snabbaste bil. 1400 exemplar byggdes, så 300 SL i coupéutförande är inte direkt en dussinbil. I dag betingar en 300 SL ett pris på minst 5-6 miljoner kronor. Är bilen dessutom en av de 29 byggda som har aluminiumkaross ligger priset upp emot 30 miljoner kronor.

 Bilen vi ser på bilden ovan kördes nyligen av sin tyska ägare till verkstaden Mechatronik som är specialister på Mercedes-klassiker. Verkstaden utförde vad som skulle utföras på bilen, därefter tog en av mekanikerna bilen på en provtur tillsammans med en 19-årig verkstadslärling.

 Provturen slutade i katastrof. Förmodligen har hastigheten varit för hög och föraren ovarsam. Av bilden att döma har den klassiska sportvagnen rullat, den är illa tilltygad.

 Reparationskostnaderna uppgår, enligt tysk media, till motsvarande 5,5 miljoner kronor. Ägaren ska dock ha tagit beskedet med lugn. Både bilens och verkstadens försäkringar sägs täcka hela beloppet.

Både den 26-årige föraren och lärlingen klarade sig oskadda.