Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100524-xenatec-maybach100524-xenatec-maybach100524-xenatec-maybach
100524-xenatec-maybach

Maybach 57S Coupé – drömbil av Xenatec

Daimler verkar inte ha några planer på att bygga en ny Maybach-modell. Det har däremot tyska Xenatec. I samarbete med Maybach ska Xenatec bygga 100 exemplar av 57S i coupéform.

Ingen har väl glömt den extrema supercoupén Maybach Excelero? Tyvärr (eller tack och lov) sattes konceptbilen aldrig i produktion men nu är en annan Maybach-coupé på väg att bli verklighet. Tyska specialbilstillverkarna Xenatec visar nu de första skisserna på Maybach 57S Coupé.

Xenatec uppges ha fått Maybachs samtycke till bygget och det tyska lybilsmärket ska i okänd grad vara inblandad i projektet. Xenatec ska bygga endast 100 exemplar av bilen i sina lokaler i Weinsberg, inte långt från Maybachs säter i Sindelfingen. Bilen blir förmodligen en av världens största coupéer. Xenatec plockar bara bort bakdörrarna och flyttar B-stolpen bakåt, totallängden på 5,7 meter lämnas oberörd. Coupén är faktiskt större än originalbilen, den omdesignade bakdelen är 20 centimeter bredare. Standardfälgarna mäter 20 tum på höjden men som tillval kan man få 21-tummare. Under huven sitter den vanliga V12-maskinen med sina 612 hästkrafter.

Prisbilden är svårdefinierad eftersom Xenatec kan bygga bilen precis som kunden vill men det talas om ett grundpris omkring 650 000 euro, exklusive skatt. Ett stort plus för framtida ägare är att Xenatec-byggena omfattas av Maybachs 4-åriga nybilsgaranti och kan servas av Maybach-auktoriserade verkstäder.

Bläddra genom det nedre bildspelet för att se några av Xenatecs övriga specialbyggen.

Läs mer

Test & provkörningar