Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mazda 2 Metro Edition
Mazda 2 Metro Edition
Mazda 2 Metro Edition
Mazda 2 Metro Edition

Mazda 2 äntligen fullproppad

Är du ute efter en småbil med mycket attiraljer? Då kan Mazda 2 Metro Edition vara något för dig. Lättviktaren är nämligen fullproppad med trevligheter.

Mazda 2 av senaste generation presenterades 2007 och utsågs året därefter till Årets Bil i världen (ej Europa för där vann Fiat 500 det året). Teknikens Världs testlag såg den länge som ett friskt tillskott i småbilsklassen, inte minst då den inledde något av en trend i bilvärlden med sin 100-kilosbantning jämfört med generationen innan. Vi utsåg dessutom modellen till årets testbil 2008. En titel många bilar vill åt med få har erövrat.

 Även om Mazda 2 har nästan fem år på nacken är det fortfarande en bra bil trots att flera konkurrenter hunnit i fatt och sprungit förbi. Så sent som förra året gick modellen genom en uppgradering och nu väntar vi på avlösaren.

 Den som väntar på nya Mazda 2 kanske ändå ska ta Mazdas erbjudande i beaktning. Nuvarande ”tvåan” erbjuds nu i utförandet Metro Edition som innehåller en hel del godsaker utan att plånboken behöver lättas allt för mycket.

 I Mazda 2 Metro Edition får du en bensinmotor på 1,3 liter och 84 hästkrafter, miljöklassad förstås med sina 115 gram koldioxid per kilometer.

 Men du får också mörka 16-tums lättmetallfälgar, takspoiler, mörktonade rutor, dimljus fram, svartklädda tygstolar med röda sömmar, läderratt och – inte minst – en integrerad GPS-navigation från TomTom. Dessutom innehåller bilen automatisk klimatanläggning, elhissar, regnsensor, iPod-anslutning och bluetooth för mobiltelefonen. En ny exteriörfärg är också tillgänglig – Dolpin Grey.

 En Mazda 2 i grundutförande kostar normalt 134900 kronor. Så de 129900 kronor Mazda vill ha för en Mazda 2 Metro Edition är klart konkurrenskraftigt och ett tecken på att denna generation är på upphällningen.