Mazda 3 nu även som sedan – bilder läckta

Vi visste redan när halvkombin visades i förra veckan att Mazda 3 även skulle komma som sedan inom kort. Här är den nu, och precis som för halvkombin kom bilderna ut lite i förtid.

Den här gången är det ryska Top Gear som har gått före, och gjort bilderna på Mazda 3 i sedantappning offentliga innan den det officiellt var tänkt att ske. Små sedaner är ingen stor marknad i Sverige, men på vissa håll i världen är sedanen en betydligt populärare version av Mazda 3. Exempelvis i just Ryssland.

Mazda 3 Sedan bjuder på precis det som förväntas. Bakpartiet har fått en egen design gentemot halvkombin och nog är bilen rätt snygg – och än mer lik en Mazda 6 i miniatyr. Ett större bakre överhäng kommer att ge bättre lastutrymme, även om vi inte vet några officiella siffror på det ännu. Annars lär interiören vara identisk med halvkombin.

Detsamma gäller motorutbudet – tre bensinare på mellan 100 och 165 hästar, samt en diesel på 150 hästar. Säljstart lär bli ungefär samtidigt med halvkombin, omkring årsskiftet.