Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070909-nya-mazda-5070909-nya-mazda-5070909-nya-mazda-5
070909-nya-mazda-5

Mazda 5 får nytt ansikte

För att bättre samspela med sina modellsyskon har Mazda 5 genomgått en exteriör ansiktslyftning. Interiört blir det dock inte speciellt stora förändringar.

Mazda 5, eller Premacy som den heter i Japan, får en lättare exteriör ansiktslyftning för att närmare knyta an till de övriga modellerna i Mazdafamiljen. Nytt är också infällda blinkers av ledljustyp i sidobackspeglarna. Baktill har ljusen en ny utformning med bland annat led-bromsljus. Bilens fjädringskomfort har förbättrats jämfört med den utgående modellen samtidigt som den har fått mindre uppdateringar interiört – bland annat finns klädseln i en ny uppsättning färger.

Framhjulsdrivna Mazda 5 kommer med fyrcylindriga motorer – två bensinare, en på 1,8 liter och en på två liter, samt en diesel på två liter. Bensinmotorerna har femväxlad automatlåda medan dieselmotorn växlas manuellt via sex växlar.

Ansiktslyfta Mazda 5 säljs redan i Japan. Inom kort väntas den till Europa och Sverige. Utgående modell kostar 199 000 kronor i grundutförande (Comfort) och det är inte helt osannolikt att nya modellen kommer att få samma konkurrenskraftiga prissättning.