Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazda 6 facelift 2018 officiell

Fler bilder och mer data om Mazdas uppdaterade mellanklassare 6 som nu har har premiär i Los Angeles.

För ett par veckor sedan släppte Mazda bilder på uppdaterade Mazda 6. Eller två bilder rättare sagt. Bilder som i ärligheten inte visade mycket – en halv bil och en halv inredning.

Nu får vi se mer av bilen som precis haft premiär under Los Angeles bilsalong. Som brukligt märks förändringen främst i fronten. Den nya grillen har både ny form och nytt mönster. Kromlisten går nu under LED-strålkastarna och stötfångaren där under har nytt utseende vilket ger bilen ett lägre intryck.

Baktill går numera kromlisten in i bakljusen och den svarta plasten på nederdelen av stötfångaren är inte lika framträdande. Kulörena Soul Red Crystal och Machine Gray Metallic adderas till utbudet liksom nya 17- och 19-tumsfälgar.

Invändigt finner vi en helt ny inredning där bara ratt och små detaljer har förts över från förra Mazda 6. Det hela ger ett rakare och renare intryck och Mazda framhåller de nya materialen nappaskinn, japanskt sen-trä och Ultrasuede – en slags japansk Alcantara.

Stolarna är bredare, följer ryggens naturliga form och ska vara bättre på att absorbera vibrationer. De kan nu också fås ventilerade, vilket är första gången i Mazda.

Med bilen kommer naturligtvis också en hel del tekniska nyheter där bland annat Mazda Radar Cruise Control med Smart Brake Support (autobroms upp till 160 km/h), headup-display samt en 360 graders-kamera märks liksom en pekskärm (upp till åtta tum) med bättre bild.

Bilen presenterades med Mazdas nya 2,5-litersfyra som gjorde debut i CX-9. Den har cylinderavstängningsteknik och ska erbjuda ett vridmoment likvärdigt en V8 på fyra liter. Motorn som bara kommer att erbjudas på den nordamerikanska marknaden.

Chassit ska ha blivit styvare men ska samtidigt erbjuda bättre komfort och styrningens ska vara skarpare. Tjockare plåt och grövre bussningar baktill ska ge bättre ljudkomfort – ett område där modellen har fått minuspoäng i våra test.

Nya Mazda 6 ska komma ut till försäljning våren 2018.