Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Konceptbil från Mazda, kan det vara nästa generations MX-5?
Konceptbil från Mazda, kan det vara nästa generations MX-5?
Konceptbil från Mazda, kan det vara nästa generations MX-5?
Konceptbil från Mazda, kan det vara nästa generations MX-5? Foto: Mazda / Instagram

Mazda avslöjar en ”Vision Study Model”

Mazda har avslöjat en sorts konceptbil som de kallar ”Vision Study Model”. Internet är fullt av spekulationer och alla frestas av att det skulle kunna vara nästa generations MX-5, eftersom konceptet är en coupéformad läckerbit.

Mazdas legendariska MX-5, även i folkmun kallad Miata, har varit omtalad det senaste året. I december 2021 presenterades en lätt uppdatering för modellen, vilket innebar en förlängning av dess produktion. Det är något som gjort flera glada, eftersom tillverkaren meddelat att de ska satsa hårt på elektrifiering med nya eldrivna modeller framöver. MX-5 skulle således antingen kunna försvinna helt ur sortimentet eller förlora sin status om den blir enbart eldriven.

Foto: Mazda / Instagram

I våras bekräftade däremot Mazda att MX-5 är alldeles för ikonisk för märket för att tas bort än, men nu kan de enligt vilda spekulationer ha vänt i frågan. Nyligen visade tillverkaren nämligen på sociala medier en konceptbil de kallar ”Vision Study Model” – och den är lik MX-5. Det är en vit, lite mystisk, sportcoupé med kort bakdel och lång huv. Det är proportioner som talar mer för en traditionell sportbil än en elbil.

I anslutning till uppvisningen av den slank det också in bilder på tidigare generationer av MX-5, vilket gjorde att spekulationerna började flöda. Dessvärre avslöjar Mazda ingenting mer än lite bilder och det är inte första gången ett koncept presenteras – som sedan aldrig blir av. Det skulle kunna vara en helt ny bil också, och inte en ny generation av MX-5. Det återstår alltså att se vad som blir av ”Vision Study Model”.