Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazda CX-3 visas i LA nästa månad

På Los Angeles Auto Show nästa månad visar Mazda upp ett nytillskott i lilla crossover-klassen: CX-3. Parallellt med den visar de även upp ett par andra spännande nyheter...

CX-5 är en succébil för Mazda, inte bara sett till Teknikens Världs tester utan också försäljningsmässigt världen runt. Mazda är därför på hugget och spinner vidare på suv/crossover-spåret. På bilsalongen i Los Angeles i november är det nämligen världspremiär för CX-5:ans lillebror CX-3.

Mazda säger i dagsläget inte mycket om CX-3, inte mer än att modellen innehåller hela paletten av Skyactiv-lösningar och designspråket Kodo.

CX-3 lär vara baserad på nya Mazda 2 som snart debuterar på europeisk mark. I så fall kan vi räkna med en lätt crossover (Mazda 2 väger från 970 kg) och med fyra förmodade motoralternativ. 75, 90 samt 115 bensinhästkrafter eller 105 dieselhästkrafter.

Bilden ovan är Mazdas första officiella bild på CX-3. Vad vi kan se i den är att linjespelet från nya 2:an följs till stora delar men att fronten har gjorts lite kraftfullare.

Helt nya CX-3 är inte ensam Mazda-nyhet i Los Angeles nästa månad. Självklart står nya MX-5 också där, men mer spännande nyheter är att CX-5 och Mazda 6 ska visas upp i uppdaterade utföranden.