Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051228_cx-7
051228_cx-7
051228_cx-7
051228_cx-7 Foto: Mazda

Mazda CX-7 senaste Crossovern från Japan

Mazda följer trenden med Crossovers och presenterar i början av januari sin senaste, CX-7. Den finns på bilsalongen i Los Angeles och kommer till Europa senare under 2006.

För nästan ett år sedan visade Mazda en konceptbil vid namn MX-Crossport på bilsalongen i Detroit. I början av januari kommer den tillbaka till USA och besöker Kalifornien på Los Angeles bilmässa. Men nu heter den inte längre MX-Crossport. Det nya namnet är CX-7 och det är med det namnet som den blir produktionsbil.

CX-7 är den senaste i raden av så kallade Crossovers, alltså en blandning mellan en sedan och en SUV. Den sedan som man tagit mest influenser av i det här fallet är Mazdas sportbil RX-8. Den låga grillen och stora främre skärmbreddarna är tecken på det.

Jim O'Sullivan, VD för Mazda North American Operations tycker CX-7 representerar Mazda.

- Nya CX-7 är kraftfull, har en modern och sportig design, hög detaljkvalitet och ger mycket körglädje. Den representerar allt som en Mazda SUV skall vara, säger han.

Motorn kommer från Mazda 6 MPS. En fyrcylindrig bensinmotor på 2,3 liter som ger 244 hästkrafter vid 5 000 r/min. 18 tums hjul, antisladdsystem och 6-växlad automatlåda är standard. Framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift får man välja själv.

CX-7 kommer till Europa under senare delen av 2006.