Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazda Hazumi Concept läcker ut igen

Tidigare har vi bara fått se mörklagda bilder och skisser av nya Hazumi Concept som visar oss ungefär hur kommande Mazda 2 kommer att se ut.

Än så länge har inga officiella uppgifter från Mazda släppts men vad vi kan se på bilderna är en konceptbil som följer samma designspråk som vi tidigare sett på Mazda 3, 6 samt CX-5. Konceptbilen har en frontspoiler i kolfiber kompletterad av den stora grillen som flankeras av LED-strålkastare och varselljus.

Hazumi Concept har även utrustats med ett panoramasoltak samt dubbla mittmonterade avgasrör. I kupén ser vi en trefärgad interiör där ratten och instrumentpanelen riktad till föraren påminner mycket om den som sitter i nya Mazda 3, med både digitala och analoga mätare samt en head up-display. Den övriga inredningen skiljer sig dock från nuvarande modeller med en ”svävande” infotainmentdisplay samt de fyra separata stolarna med en egen infotainmentdisplay för baksätet. De två sistnämnda detaljerna får vi förmodligen inte se på den produktionsfärdiga modellen som troligtvis kommer att ha ett konventionellt baksäte med tre sittplatser.

Mer uppgifter om nya Mazda Hazumi Concept kommer vi att få när den har visats på bilsalongen i Genève som börjar i morgon.