Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091022-ny-mazda-rx-7
091022-ny-mazda-rx-7
091022-ny-mazda-rx-7
091022-ny-mazda-rx-7

Mazda jobbar på ny RX-7

Mazdas nye designchef vill bygga en ny RX-7. Han har redan färdiga skisser på bilen och försöker nu övertyga Mazdas ledning om att en ny RX-7 med Wankelmotor behövs.

 Det är snart åtta år sedan Mazda RX-7 gick ur produktion. Sedan dess har det spekulerats vilt om en eventuell efterträdare till den populära sportbilen. RX-8 stillade vår saknad något, men någon riktig ersättare till RX-7 har den aldrig blivit och i streetracingkretsar är det fortfarande 7:an som gäller. Nu avslöjar brittiska Autocar att det finns personer inom Mazda som kämpar för att en efterträdare till RX-7 ska se dagens ljus.

På den nyss öppnade Tokyosalongen sög Autocar tag i Mazdas nytillträdde designchef Ikuo Maeda och han lättade på sitt hjärta och berättade om önskan om en ny RX-7. Maeda sa att han redan har tagit fram skisser över designen på en eventuell bil och att han är inställd på att få igenom sina förslag.

– Vi vill verkligen bygga en RX-7 och om marknaden tillåter oss kommer vi att ha den redo, sa Maeda till Autocar.

Vidare antydde han att han är i full gång att övertyga resten av Mazdas ledning för att få igenom sina planer. Han avslöjade också att en eventuell ny bil kommer att vara tvåsitsig och drivas av en Wankelmotor, precis som RX-7:orna har gjort ända sedan sent 1970-tal. För att råda bot på rotationsmotorns bensintörst är det inte otänkbart att Mazda utrustar bilen med ett start/stopp-system. En eventuell ny RX-7 kommer att bli lite mer exklusiv än sina föregångare med bland annat en mer premiuminriktad interiör. Låt oss hoppas att de även bjuder på en lättad racingversion.

Läs mer

Test- & provkörningar