Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110302-mazda-minagi110302-mazda-minagi110302-mazda-minagi
110302-mazda-minagi

Mazda Minagi skvallrar om kommande CX-5

Mazdas Genève-koncept Minagi säger en hel del om vad som komma skall från Mazda. Konceptbilen Minagi säger oss inte bara att en mindre suvmodell är på väg utan även hur Mazdas design ska se ut framöver.

När det gäller Mazda talas det mycket om design. Nu är det Kodo som gäller, det vill säga Mazdas designspråk som har underrubriken ”Soul of Motion”. Konceptbilen Mazda Minagi står just nu utställd på salongsgolvet i Genève och berättar indirekt att Kodo-linjerna mycket snart kommer att sättas i produktion.

Minagi är nämligen inte ett vilt designkoncept som aldrig lär komma i närheten av produktionslinan. Tvärtom är den en konceptbil som enligt Mazda själva visar vad som inom en snar framtid ska rulla ut från Mazda-fabrikerna. Mazda har med andra ord en liten suv, eller crossover om du så vill, på G. Den stora sportsuven CX-7 har inte vunnit publikens hjärtan men storleksklassen strax därunder, som befolkas av bland andra VW Tiguan, Honda CR-V, Hyundai ix35 och Kia Sportage, är hetare än någonsin. Nog känns en liten körglad suv från Mazda som ett närmast självklart tillskott till den skaran? Om Mazda följer sitt namngivningsmönster får den kommande suven beteckningen CX-5.

Bland besökarna i Genève viskas det om att Minagi, eller CX-5, ska sättas i produktion redan i höst och att den riktiga bilen blir aningen mindre än konceptet.

Läs mer