Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080214-mazda-mx-5-coupe080214-mazda-mx-5-coupe080214-mazda-mx-5-coupe
080214-mazda-mx-5-coupe

Mazda MX-5 Coupé på gång?

Mazda MX-5 behöver knappast någon närmare presentation. En av världens mest omtyckta sportbilar finns bara för dem som gillar att åka öppet. Nu kan det bli ändring på det då det ryktesvägen snackas om en coupéversion.

Det har faktiskt funnits en Mazda MX-5 Coupé tidigare, då bar den det motsägelsefulla namnet Mazda Roadster Coupé. Bilen tillverkades endast i en liten upplaga och såldes inte utanför Japans gränser. Bilen var en succé, men fick tyvärr ändå inte hänga med så länge. Den byggdes på den förra MX-5:ans plattform, den så kallade NB-plattan.

Nu visar japanska Auto-Otaku upp en renderad bild (bilden ovan) på en ny MX-5 Coupé som har publicerats i den japanska biltidningen Best Car. Om den kommer att komma i produktion är okänt, men vi kan ju alltid hoppas. Om så blir fallet så är tänkt startdatum år 2010, alltså i sluttampen av nuvarande MX-5:ans (NC-plattformen) livscykel. Det spekuleras i att bilen får en 200 hästkrafter stark motor, alltså ännu mer körglädje i den bakhjulsdrivna bilen än vad som är möjligt i dag.

Många spekulationer alltså, men visst är det tillåtet att drömma om en MX-5 Coupé. En MX-5 är ju mycket bil och glädje för en human slant.