Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Xenex Motorsport

Mazda MX-5 i ny form – MX Speedster

Den första generationen Mazda MX-5 får ny Speedster-kostym och högre effekt hos det amerikanska företaget Xenex.

Mazda MX-5 generation NA, den första som lanserades 1989 är verkligen en bil som kan sägas vara en modern klassiker. Nu kan några av de drygt 430 000 tillverkade exemplaren få en helt ny stil än vad Mazda någonsin hade tänkt sig.
En avskalad Speedster-kaross med skärmbreddare, bortplockad vindruta och förhöjningar bakom huvudstödet. Visst har även Mazda själva haft planer på liknande men då har de varit baserade på senare modeller. MX-5 Superlight visades upp 2009 men blev aldrig verklighet.
Det började med en rendering från designern Kasim Tlibekov som publicerades under 2020, bara en designstudie som inte var tänkt att tas i produktion. Men nu blir det så ändå när amerikanska Xenex Motorsports ska göra visionen till verklighet.

1 AV 3
Foto: Xenex Motorsport
2 AV 3
Foto: Xenex Motorsport
3 AV 3
Foto: Xenex Motorsport

Än så länge finns bara renderingarna från 2020 tillgängliga men Xenex säger att de har färdigställt gjutformar för karossen och att de ha fyra bilar i produktion.
Bilen kommer att erbjudas i tre versioner där MX Speedster ska använda sig av originalmotorn med 115 hästkrafter och den kommer vara 113 kg lättare än originalet. Ett snäpp upp kommer MX Speedster S där originalmotorn får kompressormatning och en effekt på 203 hästkrafter, med en vikt på strax över 900 kg borde det därmed bli rejäl fart på bilen.

Skulle det ändå inte duga erbjuder de också MX Speedster RS där man slopar originalmotorn till förmån för en LS-V8 som levererar 355 hästkrafter. En bil främst avsedd för bankörning.
I nuläget har Xenex Motorsports inte meddelat något pris men säger att den första bilen ska stå klar 1 mars 2023, och att man börjar ta emot ordrar från januari.

1 AV 4
Foto: Xenex Motorsport
2 AV 4
Foto: Xenex Motorsport
3 AV 4
Foto: Xenex Motorsport
4 AV 4
Foto: Xenex Motorsport