090805-MX-5 Superlight

Mazda MX-5 Superlight version

På Frankfurtsalongen nästa månad ska Mazda visa upp en ren utställningsbil som är formgiven av företagets designavdelning i just Frankfurt. Den vindrutelösa bilen är döpt till MX-5 Superlight version.

Mazda MX-5 fyller som bekant 20 år i år, något som den japanska biltillverkaren tar på stort allvar. Med all rätt får man väl säga – MX-5 sägs ju vara världens mest sålda roadster.

Nu har de gått så långt att de ger sig själva en present i form av en ren konceptbil som ska visas på Frankfurtsalongen i slutet av september.

Bilen som förmodligen kommer att dra många blickar till sig på utställningsgolvet heter Mazda MX-5 Superlight version. En bil som enligt Mazda är så radikalt formgiven att ingen vindruta behövs. Med andra ord har roadstern gått och blivit en speedster.

MX-5 Superlight version, som är designad hos Mazda i Frankfurt, ska enligt pressmeddelandet ta lättviktstekniken till en ny nivå och därmed avsevärt förbättra körkänsla och prestanda, bränsleekonomi och utsläppsnivåer.

Bilen är alltså en ren utställningsbil, men vem vet – visar sig intresset för bilen vara stort på Frankfurtsalongen kanske Mazda beslutar sig för att tillverka den i en begränsad upplaga.

Bilderna vi visar här är de enda som Mazda har släppt. Fronten på bilen får vi helt enkelt se först nästa månad. Samtidigt lär vi få övrig teknisk data.

Läs mer