Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mazda MX-5 Miata (1989-1999). Lanserades redan 1989 men får räknas som 90-talsbil. Satte igång en helt ny trend i bilvärlden. Små lätta roadsters. Tacka MX-5 för att vi senare fick bilar som till exempel BMW Z3. Hette MX-5 i Europa, Miata i USA. Kallas även här för Miata i folkmun.Mazda MX-5 Miata (1989-1999). Lanserades redan 1989 men får räknas som 90-talsbil. Satte igång en helt ny trend i bilvärlden. Små lätta roadsters. Tacka MX-5 för att vi senare fick bilar som till exempel BMW Z3. Hette MX-5 i Europa, Miata i USA. Kallas även här för Miata i folkmun.Mazda MX-5 Miata (1989-1999). Lanserades redan 1989 men får räknas som 90-talsbil. Satte igång en helt ny trend i bilvärlden. Små lätta roadsters. Tacka MX-5 för att vi senare fick bilar som till exempel BMW Z3. Hette MX-5 i Europa, Miata i USA. Kallas även här för Miata i folkmun.
Mazda MX-5 Miata (1989-1999). Lanserades redan 1989 men får räknas som 90-talsbil. Satte igång en helt ny trend i bilvärlden. Små lätta roadsters. Tacka MX-5 för att vi senare fick bilar som till exempel BMW Z3. Hette MX-5 i Europa, Miata i USA. Kallas även här för Miata i folkmun.

Mazda restaurerar gamla MX-5:or – men bara i Japan

Mazda lanserar restaureringsprogram för den som vill återställa sin MX-5 till originalskick.

Det kan kännas overkligt, men i år fyller första generationens Mazda MX-5, kallad NA-generationen, 28 år. En modern klassiker som också blev starten för en av Mazdas storsäljare;

genom åren har den lilla sportbilen sålts i över en miljon exemplar världen över.

Och många av första generationens MX-5 rullar än idag.

Enligt Mazda själva är det på grund av den stora efterfrågan från just dessa bilars ägare som tillverkaren nu bestämt sig för att erbjuda ett speciellt program för den som vill återställa sin gamla Miata till originalskick.

Enligt uppgift blir varje restaurering anpassad efter kundens önskemål och varje bil kommer att certifieras av certifieringsmyndigheten TÜV Rheinland. Dock kommer det nya projektet enbart att gälla MX-5 av första generationen.

Vid sidan av hela restaureringar planerar Mazda även att börja sälja originaldelar till NA-generationen. Bland annat den speciella Nardi-ratten i trä samt den tillhörande växelspaksknoppen.

Enligt Mazda kan utbudet av delar komma att utökas beroende på vad som efterfrågas.

Mazda kommer att börja ta emot restaureringsbeställningar redan i år, men renoveringarna startar först 2018.

Det finns bara en hållhake – i alla fall för oss européer. Restaureringsprogrammet finns enbart i Japan än så länge.

Några priser har inte presenterats.