Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazda släpper två stora suvar och ny motor

Mazda kommer med nya stora suvar inom de kommande två åren och de får sexcylindriga motorer med mildhybridsystem. Även wankelmotorn återupplivas i elbilen MX-30.

I flödet av nya elektrifierade bilar sticker Mazda ut då de meddelar att en helt ny modellfamilj med förbränningsmotorer kommer inom kort. Motorerna kommer att sitta i två nya stora suvar med namnen CX-60 och CX-80. Den tidigare blir troligen en ersättare till nuvarande CX-5 och kommer att ha fem sittplatser, medan CX-80 blir större och kommer att ha plats för upp till sju personer.
Till dem kommer två raka sexcylindriga motorer varav den som drivs med bensin ingår i den så kallade Skyactiv-X-familjen med variabel kompression utan turbo. En motorfamilj som debuterade i fyrcylindrigt format i Mazda CX-30 under 2019. Det kommer även en sexcylindrig diesel och den liksom bensinalternativet kommer att vara utrustad med 48-volts mildhybridsystem. Utöver dessa kommer båda suvarna att finnas i laddhybridutförande i kombination med en fyrcylindrig bensinmotor.
Den första av de två nya modellerna kommer att lanseras under 2022 men vilken av dem det blir är i nuläget oklart.

Foto: Mazda

Samtidigt meddelar Mazda att elbilen MX-30 som lanserades i slutet av 2019 kommer att få längre räckvidd. MX-30 har kritiserats för att endast klara knappt 20 mil med sitt batteri på 35,5 kWh, men räckviddsproblemet löser Mazda inte med ett större batteri. I stället gör wankelmotorn comeback i form av räckviddsförlängare, en liknande lösning som BMW i3 hade i sin ungdom. Att Mazda hade planer på att lösa det på detta sätt har vi även rapporterat om tidigare.