Mazda täcker av ny suv i Genève

Mazda ska täcka av en ny suv under vårens Genèvesalong och presenterar ett smakprov i form av en teaserbild. Men vad är det för bil?

Mazda ska dra täcket av en ny suv i Genève och visar nu en så kallad teaserbild. Bilen står som brukligt i mörker och vi har försökt få fram mer information ur bilden (se nedan) vilket säger i alla fall lite mer.

Huruvida det är en helt ny modell får framtiden utvisa men vår gissning är att det handlar om en relativt kraftig uppdatering av CX-3, en modell som hade premiär under bilsalongen i Los Angeles 2014 och som började säljas i Europa under sommaren 2015.

Lite mer lyckas vi plocka fram ur bilden från Mazda.

Suven ska omfattas av Mazdas senaste Skyactiv-akitektur och finnas med den nya motorfamiljen Skyactiv-X som vi har skrivit om tidigare. Formspråket är en vidareutveckling av Mazdas välkända Kodo-design och nog har baklamporna en hel del mer av attityd än vad vi tidigare har sett.

Mazda säger att detta är den andra modellen av en ny generation bilar, den första torde vara Mazda 3 som blev officiell i november 2018.

På salongen ska man även visa upp jubiluemsversionen av roadstern MX-5 (Miata, även kallad) som i år fyller 30 år.