Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

McLaren 625C – Kina får 25 hästar färre

När McLaren lanserar en ny modell är den oftast mycket starkare och snabbare än tidigare. Så inte nu när nya modellen 625C lanseras i Kina, med mindre effekt och sämre prestanda än 650S.

Det är inte varje dag en supersportbilstillverkare som McLaren skryter om att de lanserar en ny modell med mindre effekt än tidigare men i dag är en sådan dag. Nya McLaren 625C må se ut som 650S men som namnet antyder har den 25 hästkrafter färre och är därmed en tiondel långsammare från 0-100 km/h.

625C är framtagen enbart för försäljning på den kinesiska marknaden där McLaren har vuxit kraftigt de senaste åren och där man ser att kunderna efterfrågar en mer vardagsanpassad supersportbil. V8-motorn på 3,8 liter är den samma som i 650S men effekten är nedskruvad till 625 hästkrafter och vridmomentet är 610 newtonmeter i stället för 678.

Bokstaven C i modellbeteckningen står för Club och ska enligt McLaren symbolisera att 625C är en mindre extrem och mer lättillgänglig McLaren. Förutom mindre effekt har McLaren monterat mjukare stötdämpare bak för mer komfort.