Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

McLaren 720S läggs ner – hur blir efterträdaren?

Det är snart sex år sedan McLaren 720S lanserades och nu är produktionen avslutad. McLaren har ännu inte visat någon efterträdare, men den går redan att beställa.

Det är inte ofta en bilmodell tas ur produktion utan att ersättas av en ny, men så har det blivit för McLaren 720S. Den brittiska sportbilsfabriken bekräftar att 720S slutade att tillverkas strax innan årsskiftet och att de enda bilarna som finns kvar att köpa står ute hos återförsäljare.

McLarens senaste modell är laddhybriden Artura, men med sin V6-motor med 680 hästkrafter kan den knappast ses som en ersättare till 720 hästkrafter starka 720S. Automotive News har talat med McLarens Nordamerikachef Nicolas Brown som mer eller mindre bekräftar att det är en ny modell på gång, men också att det inte blir en helt ny modell utan snarare en vidareutveckling av 720S. Det är mycket troligt att det handlar om en hybridversion, dock med V8 i stället för V6 som i Artura. Trots att ingenting är känt om den nya bilen har McLarens allra trognaste kunder redan kunna lägga beställningar.