Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

McLaren 720S Spider officiell

McLaren 720S Spider är en illa bevarad hemlighet. Nu är den officiell och 49 kg tyngre än coupéversionen.

McLaren försökte vara lite hemliga i november när de släppte smakprov i såväl bild- som filmform på sin nya bilmodell. Det var dock ingen svår nöt för bilfantaster att knäcka att det handlade om 720S i öppet utförande det handlade om. Nu är bilen officiell och med det får vi se bilder på bilen i sin helhet liksom hela den film som vi bara fått se utvalda klipp av.

Nu visar man 720S Spider i sin helhet och med det får vi även tillgång till en del data. Bilen väger 1 332 kg och är därmed 49 kg tyngre än 720S Coupé. En del av förklaringen ligger i kolfiberstrukturen som är så stark att någon förstärkning inte behövts av den öppna versionen. Hos föregångaren 650S vägde stålförstärkningen över sittbrunnen 6,8 kg.

Även den patenterade takluckekonstruktionen är tillverkad i kolfiber och kan öppnas/stängas elektriskt (tidigare system var hydrauliskt) i hastigheter upp till 50 km/h på elva sekunder, vilket är bäst i klassen enligt McLaren. Man har även jobbat en hel del med runt-om-sikten har räknat ut att den är tolv procent bättre än hos tidigare nämnda Spidermodell.

Motormässigt är det samma V8 på fyra liter och 720 hästkrafter som i coupén som gäller. Även prestandamässigt ska Spider-versionen vara likvärdig, bara avhängd med 0,1 sekunder i sprinten till 200 km/h och på kvartsmilen (7,9 respektive 10,4 sekunder). Topphastigheten på 341 km/h är intakt med taket uppe, som öppen toppar bilen 325 km/h.

Du har väl inte missat vår provkörning av urmodellen 720S Coupé? Den läser du i sin helhet här

.'

https://youtu.be/yotMnhz5dA8