McLaren 720S Spider officiell

McLaren 720S Spider är en illa bevarad hemlighet. Nu är den officiell och 49 kg tyngre än coupéversionen.

McLaren försökte vara lite hemliga i november när de släppte smakprov i såväl bild- som filmform på sin nya bilmodell. Det var dock ingen svår nöt för bilfantaster att knäcka att det handlade om 720S i öppet utförande det handlade om. Nu är bilen officiell och med det får vi se bilder på bilen i sin helhet liksom hela den film som vi bara fått se utvalda klipp av.

Nu visar man 720S Spider i sin helhet och med det får vi även tillgång till en del data. Bilen väger 1 332 kg och är därmed 49 kg tyngre än 720S Coupé. En del av förklaringen ligger i kolfiberstrukturen som är så stark att någon förstärkning inte behövts av den öppna versionen. Hos föregångaren 650S vägde stålförstärkningen över sittbrunnen 6,8 kg.

Även den patenterade takluckekonstruktionen är tillverkad i kolfiber och kan öppnas/stängas elektriskt (tidigare system var hydrauliskt) i hastigheter upp till 50 km/h på elva sekunder, vilket är bäst i klassen enligt McLaren. Man har även jobbat en hel del med runt-om-sikten har räknat ut att den är tolv procent bättre än hos tidigare nämnda Spidermodell.

Motormässigt är det samma V8 på fyra liter och 720 hästkrafter som i coupén som gäller. Även prestandamässigt ska Spider-versionen vara likvärdig, bara avhängd med 0,1 sekunder i sprinten till 200 km/h och på kvartsmilen (7,9 respektive 10,4 sekunder). Topphastigheten på 341 km/h är intakt med taket uppe, som öppen toppar bilen 325 km/h.

Du har väl inte missat vår provkörning av urmodellen 720S Coupé? Den läser du i sin helhet här

.'

https://youtu.be/yotMnhz5dA8