Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: McLaren

McLaren bygger MP4-12C GT Can-Am Edition

McLaren har bestämt att bygga MP4-12C Can-Am Edition Racing Concept i en högst begränsad upplaga. Med 630 hästkrafter gör den MP4-12C till ett riktigt monster.

I somras visade McLaren upp MP4-12C Can-Am Edition Racing Concept på den anrika bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance.  Med mycket kolfiber, en gigantisk vinge och 630 hästkrafter gjorde den  vanliga MP4-12C riktigt snabb. Nu har McLaren bekräftat planerna på en  mycket begränsad upplaga av bilen döpt till MP4-12C GT Can-Am Edition.

Den begränsade upplagan är en hyllning till Bruce McLaren och Denny Hulme som framgångsrikt tävlade med en rad McLaren-modeller i den berömda Can-Am-serien från 1966 till 1986. McLarens Andrew Kirkady förklarar:

– Namnet Can-Am har stor historisk betydelse för McLaren som varumärke, de tidiga tävlingsbilarna av Bruce McLaren och Denny Hulme var verkligen otroliga maskiner. Att kunna bygga denna begränsade upplaga av MP4-12C tycker jag är ett fantastiskt sätt att återuppliva ett strålande kapitel i företagets historia.

Produktionsbilen bygger likt konceptbilen på McLarens GT3-racer men bryter mot flera av FIA:s regler då bilen har 30 procent mer downforce än den godkända GT3-versionen. McLarens 3,8-liters V8 har blivit trimmad till 630 hästkrafter men tack vare bilens lättning hålls vikten nere på låga 1 200 kilo. Det ger ett vikt/effekt-förhållande på låga 1,9 kilo per hästkraft. Likt sina enklare syskon MP4-12C och MP4-12C Spyder bygger MP4-12C GT Can-Am Edition på samma kolfiberchassi men är även utrustad med bur, racestolar och sexpunktsbälte. Ratten är inspirerad av McLarens Formel 1-bilar och luftkonditionering är standard i den annars så sparsmakade interiören.

McLaren 12C GT Can-Am Edition kommer att byggas i högst 30 exemplar och kommer att kosta 375 000 pund. Bilen kommer att byggas i McLarens senaste fabrik i Woking och produktionen startar i mars 2013.