Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: McLaren

McLaren hyllar sitt racingarv med specialbyggda 570S MSO X

McLarens specialavdelning, MSO, är i farten igen. Denna gång har man tillverkat tio unika 570S – samtliga i färgscheman som ska föra tankarna till märkets racingbilar på 1990-talet.

Serien kallas kort och gott MSO X.

De specialbeställda bilarna, som är fullt gatlegala, hämtar inspiration från McLarens tävlingsvagn 570S GT4. Det innebär bland annat luftscoop på taket, racingbetonad interiör (läs mycket kolfiber), skalstolar förberedda för sexpunktsbälten, samt en stor vinge baktill för bättre downforce. MSO X-bilarna är dessutom utrustade med avgassystem i titan och ett speciellt aero-paket för bättre aerodynamik. För bästa grepp är bilarna skodda på Pirelli P Zero Corsa-däck.

Motorn, en V8 på 3,8 liter och 570 hästkrafter, lämnas dock orörd.

Foto: McLaren

Men det är inte bara 570S GT4 som legat till grund för MSO X-serien. Bilarna hämtar även drag från legendariska  McLaren F1. Eller rättare sagt tävlingsversionen McLaren F1 GTR.

MSO X-bilarna är nämligen lackade i samma färger som McLaren F1 GTR tävlade i på 1990-talet.

På de bilder McLaren släppt syns en gråsvart bil (en hyllning till Le Mans-segraren från 1995) samt en i vitt, rött och blått färgschema.

Är du sugen? Tyvärr, alla tio bilar är redan sålda. Vad det kostat att lägga vantarna på ett exemplar vet vi inte. MSO X-serien är beställd av den amerikanska återförsäljaren McLaren Newport Beach.

MSO har tillverkat flera uppmärksammade specialbilar de senaste åren. Tidigare i somras byggde man en specialversion av 720s i svart och guld som en hyllning till Bruce McLaren, och 2015 byggde man en specialversion av 650s för att fira märkets vinst på Le Mans 20 år tidigare.