McLaren kommer att lansera P1 GTR

McLaren har bekräftat att de kommer att bygga P1 GTR – kommer att bli märkets effektstarkaste modell någonsin.

Det redan extrema supersportbilen McLaren P1 har imponerande 916 hästkrafter som plockas ur en dubbelturboladdad V8 och en elmotor. Nu när modellbeteckningen GTR återintroduceras kommer effekten höjas till hela 1 000 hästkrafter, P1 GTR kommer även att ha bredare spårvidd och en uppsättning racedäck. Aerodynamiken kommer att finslipas och den automatiska spoilern vanliga P1 har kommer troligen att bytas ut till en fast spoiler, likt den på F1 GTR, för att ytterligare förbättra varvtiderna.

McLaren F1 GTR

Tillverkningen av P1 GTR kommer att påbörjas efter det att den sista av de 375 exemplaren av P1 har rullat ut från fabriken i Woking, England, vilket blir under 2015. McLaren har ännu inte berättat hur många P1 GTR de kommer att tillverka men tanke på den begränsade upplagan av vanliga P1 bör det inte bli många då prislappen för P1 GTR också är en bra bit högre än för gatlegala P1.

McLaren vill ha motsvarande 22,4 miljoner kronor för P1 GTR, men för de slantarna får kunden också bilen efter sina egna önskemål i samråd med McLarens chefsdesigner Frank Stephenson. Samt en utförlig förarutbildning och deltagande i minst sex internationella tävlingar.

Men en vanlig dödlig behöver inte fundera på detta då McLaren P1 GTR endast kommer att erbjudas till kunder som redan äger en P1. I dagsläget är det oklart om kunderna verkligen kommer att ”äga” bilarna eller om de kommer att ha tillgång till dem vid särskilda tillfällen, liknande Ferraris FXX-program.