Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
McLaren P1
McLaren P1
McLaren P1
McLaren P1

McLaren P1 – film från utvecklingsarbetet

Supersportbilarnas supersportbil McLaren F1 är på väg att få en uppföljare. Som vi vet arbetar McLaren på sin nya toppmodell P1 och nu får vi för första gången se den i rörelse.

Det känns som att vi redan är ganska bekanta med McLaren P1 – supersportbilen med beräknad nedkomst senare i år. Det kan bero på att den redan har visats upp som koncept och att McLaren har avslöjat att den produktionsfärdiga bilen till 95 procent kommer att se ut som konceptbilen. Därför känns det nästan lite onödigt att McLaren har varit så noga med att maskera den bil som vi får se i videoklippet nedan – det första som visar P1 i rörelse och bjuder på efterlängtat motorljud.

 Kraften uppges komma från samma V8-motor på 3,8 liter som finns i MP4-12C men effekten beräknas vara uppskruvad till hiskeliga 800 hästkrafter och som om det inte vore nog ska den även utrustas med ett KERS-system. P1 byggs med syftet att bli den snabbaste bilen runt Nürburgring och produktionen kommer att begränsas till 500 exemplar som vardera ska kosta drygt åtta miljoner kronor.

https://youtu.be/VW2LOgchfno?width=575&height=353