McLaren P1

McLaren P1 i form av fler bilder

Nu har fler bilder på P1 som är McLarens nästkommande superbil – och tillika efterträdare till 1990-talsikonen F1 – dykt upp. Mest iögonfallande: den gigantiska bakvingen.

I förra veckan gjorde McLaren ett första släpp med tre bilder och torftig information kring bilen P1 som ska visas upp på Parissalongen med start denna vecka. I går avslöjades förmodligen produktionsversionen i form av patentskisser. Bilen som ställs ut i Paris är således förstudien.

 I dag har fler bilder på McLaren P1 dykt upp på nätet och vi får för första gången se bilen från alla möjliga vinklar.

 Första känslan efter att ha ögnat igenom dagens bilder är att McLaren i förra veckan inte släppte den mest fördelaktiga bilden (den snett framifrån). Bilen växte åtminstone i övertecknads ögon nu.

 Formgivningen är ganska egen med böljande former men ändå med en supersportbils utseende.

 Om patentskisserna stämmer så kommer dessa att justeras en aning inför lanseringen nästa år.

 För första gången får vi också se den gigantiska bakvingen som du kanske finner aningen lustig. Den ser ut som den gör då den även ska fungera som luftbroms när bilen bromsas in.

 Än så länge har vi inte fått reda på vad som döljer sig bakom förarens nackstöd men förmodligen är det en vässad version av V8:an på 3,8 liter som sitter i MP4-12C. Och om man får tro på snacket på Internet så ska den lämna 976 hästkrafter och göra 0-100 km/h på 2,8 sekunder. I så fall tre tiondelar långsammare än Bugatti Veyron Super Sport (se rekordåket 431 km/h på film via länken). Toppfart för P1: 384 km/h.

 Värt att lägga på minnet är McLarens vd:s uttalande i förra veckan:

 – Vårt mål är att göra McLaren P1 till den mest spännande, mest kapabla, mest tekniskt avancerade och mest dynamiskt utförda bil som någonsin gjorts.

 Så vad tycker du om McLaren P1 nu när vi får se betydligt mer av den?