McLaren P1 – nu är tillverkningen igång

McLaren låter meddela att de har startat tillverkningen av sin nya superbil P1 hemma i Woking. Nästan alla av de planerade 375 bilarna är sålda, men det finns några osålda bilar för Europa kvar!

2013 har blivit ett riktigt hypersportbilsår. Hittills i år har vi sett lanseringarna av LaFerrari, Porsche 918 Spyder och McLaren P1 och nu borde de börja komma ut på vägarna inom kort. Porsche har börjat tillverka 918 och nu meddelar McLaren att fabriken i Woking har börjat arbeta för fullt.

 P1 sätts ihop hemma hos McLaren Automotive i Woking där även MP4-12C byggs på en separat lina. McLaren tänker inte bygga fler än 375 exemplar av P1, vilket gör den till den mest exklusiva av de nya hyperbilarna då LaFerrari kommer att finnas i 499 exemplar och 918 Spyder i, just det, 918 exemplar.

 De 375 bilarna är så gott som slutsålda. Alla bilar som ska gå till USA, Asien och Mellanöstern är redan tingade men en handfull bilar som är reserverade för den europeiska marknaden finns faktiskt fortfarande tillgängliga. Den som känner att köptarmen vaknar till liv måste först se till att det finns minst 866 000 pund, nästan 9 miljoner kronor, tillgängliga på bankkontot. Enligt McLaren är det dock mycket få bilar som säljs till det priset, de flesta köpare väljer att extrautrusta och individualisera sina bilar genom McLaren Special Operations, och då blir det lätt att klättra över 10-miljonerstrecket.

 Det sägs att Jay Leno är en av de som har köpt en P1 och vad han har att se fram emot vid leverans kan du läsa mer om här.