Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: McLaren

McLaren Senna Carbon Theme by MSO visas i Genève

McLaren Senna visades i början av december förra året och nu har MSO, McLaren Special Operations, satt tänderna i hyperbilen. Resultatet är en Senna nästan helt i naken, glansig kolfiber. Nästa vecka visas den på bilsalongen i Genève.

Som om inte vanliga McLaren Senna är extrem nog.

Specialbilens fullständiga namn är McLaren Senna Carbon Theme by MSO.

Enligt McLaren består karossen av 67 delar och sammanlagt tar de över 1000 timmar att tillverka. Bara de gula detaljerna tar 250 timmar att få i ordning.

Kombinationen av det svarta kolfibret, de gula inslagen och de gröna bromsoken är för övrigt en hyllning till Ayrton Sennas F1-hjälm som gick i just de färgerna.

Färgtemat går igenom även på insidan med bland annat stolar i svart alcantara och gula kontrasterande sömmar.

Motorn är dock densamma som i vanliga Senna: en dubbelturbo-V8 på 4,0 liter,  800 hästkrafter och 800 newtonmeter. En sjustegad dubbelkopplingslåda skickar kraften till bakhjulen.

Foto: McLaren

Kolfibertemat är ett av fem som MSO tagit fram till modellen Senna. Övriga fyra kommer att presenteras digitalt på Genève-salongen nästa vecka.

Samtidigt är det också premiär för de fälgar som McLaren Senna Carbon Theme by MSO bär på bilderna här i artikeln. De sjuekrade doningarna, kallade Hybrid Carbon Fiber Wheel, är framtagna av MSO och tillverkade i aluminium och kolfiber. Enligt McLaren väger de 7,5 kilo styck (utan däck) vilket är omkring tio procent lättare än vanliga Senna- fälgar.

Foto: McLaren

Vad kostar det då att lägga vantarna på en special-McLaren?

McLaren har sedan tidigare gjort klart att bara 500 exemplar av Senna ska tillverkas. Varje bil kostar 750 000 pund (omkring 8,6 miljoner kronor) och tar 3000 timmar att bygga. Vill man att MSO tar sig ann bilen får man förutom att räkna med en längre byggtid även kalkylera med ett betydligt högre slutpris. Att få bilen i kolfibertemat ovan kostar exempelvis strax under 300 000 pund (3,5 miljoner kronor) extra. Nu är i och för sig alla McLaren Senna redan sålda...

Avslutningsvis: Enligt ryktet kommer även kommande Ultimate Series-modeller från McLaren bära "vanliga" namn istället för boktstavs- och sifferkombinationer. Det öppnar upp för en hel del spekulationer. Vad tror ni nästa hyperbil från McLaren kommer att heta?

McLaren Prost? McLaren Häkkinen? McLaren Fittipaldi (förutsatt att de fortsätter på Formel 1-temat)?