Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101205-mclaren-slr-edition
101205-mclaren-slr-edition
101205-mclaren-slr-edition
101205-mclaren-slr-edition

McLaren SLR kommer tillbaka

Efter drygt ett år i vila gör SLR comeback. Produktionen av den extrema sportbilen lades ned när Mercedes och McLaren gick skilda vägar men nu har McLaren bestämt sig för att på egen hand bygga 25 nya bilar.

Mercedes SLR McLaren har säkrat en plats i bilhistorien som en uppvisning i den senaste tekniken som fanns tillgänglig för personbilar när den lanserades 2003. När Mercedes och McLaren avslutade sitt samarbete förra året avslutades samtidigt produktionen av SLR. Sedan dess har Mercedes hunnit lansera sin SLS AMG och McLaren sin MP4-12C. Trots att efterträdarna redan är lanserade gör dock SLR ett sista dödsryck.

McLaren har bestämt sig för att bygga en sista serie om 25 bilar som ska gå under namnet McLaren SLR Edition. Dessa 25 bilar kommer inte att se ut exakt som originalbilarna, en ny frontspoiler som inte är så mycket mer än ett enda stort luftintag, nya gälar bakom hjulhusen och en ny diffusor baktill särskiljer SLR Edition-bilarna från de ursprungliga.

De nya bilarna, som kommer ett drygt år efter att tillverkningen av originalbilarna lades ned, premiärvisades på Essen Motor Show, dock utan att några tekniska specifikationer presenterades. De uppgifter som finns pekar på att McLaren lämnar V8-motorn orörd. 25 nya SLR-ägare kan alltså se fram emot att hantera 626 hästkrafter och 780 newtonmeter som skickas till bakhjulen via en femstegad Speedshift-låda.

Läs mer

Test och provkörningar