McLaren smygvisar ny instegsmodell

McLaren ska visa sin nya Porsche 911-konkurrent på bilsalongen i New York, här är ett litet smakprov.

https://youtu.be/h3pPVuhU2QA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bilsalongen i Genève, där McLaren visade upp nya 675LT och P1 GTR, har knappt hunnit börja och redan nu smygvisar McLaren vad de tar med sig till New York-salongen i april.

Det har länge ryktats om att McLaren har en ny instegsmodell på gång och redan 2013 kunder vi visa upp bilder på när en mula testades på Nürburgring. När den nya ”billiga” McLaren presenteras placerar den sig i en ny modellkategori hos märket, tanken är att grundmodellen ska klassas som ”Sport” medan bilar som 650S och 675LT går under ”Super”. Samt P1 och P1 GTR ingår i ”Ultimate”.

Den nya modellen som vi ännu inte fått något namn på är tänkt att konkurrera med bilar som Porsche 911 och Mercedes-AMG GT. Medan 650S och 675LT riktar in sig på exempelvis Lamborghini Huracán och Ferrari 488 GTB.

Av det lilla vi får se av bilen i videon ovan kan vi konstatera att den utseendemässigt kommer att likna modeller som 650S och P1. McLaren meddelar även att den kommer att ha kolfiberchassi och likt övriga McLaren-modeller ha en mittmonterad V8. I instegsmodellen kan vi dock förvänta oss att effekten skruvats ned några snäpp från de 650 hästkrafter som 650S har. Hur som så låter den i alla fall härligt.