Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Med 100 nya hästar flåsar Audi S6 Avant RS6 i nacken

Tyska Abt Sportsline erbjuder nu ett uppskrämningskit till nyligen uppdaterade Audi S6 i både sedan- och kombiutförande. Med Abts extra kusar i V8-motorn känner plötsligt storebror RS6 flåset i nacken.

I höstas uppdaterades A6-familjen till utseendet och invärtes. Motorerna Euro 6-anpassades och 450 hästkrafter starka S6-versionen blev på köpet några tiondelar snabbare i accelerationen 0-100 km/h.

Uppdaterade motorer innebär att trimfirmorna får mer att göra. Den maskin som tyska Abt Sportsline fokuserat på är just V8:an som sitter i S6 Sedan och S6 Avant.

De erbjuder nu ett ”power package”-uppgraderingskit som gör att originalmotorns 450 hästkrafter och 550 newtonmeter blir till 550 hästkrafter och 680 newtonmeter. Det är kusligt nära siffrorna som finns i RS6 Avant – 560 hästkrafter och 700 newtonmeter.

Hur mycket de extra hästarna gör för 0-100-tiden är okänt, men 4,4 (sedanen) respektive 4,6 (kombin) sekunder bör ha kapats med ett antal tiondelar. RS6 Avant gör för övrigt 0-100 km/h på 3,9 sekunder.

Abt Sportsline har i samband med uppgraderingen passat på att höga elektroniska toppfartsbegränsningen till 290 km/h.

Den tyska trimfirman erbjuder vid sidan om effektökningen även exteriöra och interiöra uppgraderingar, bland annat en takvinge i kolfiberförstärkt plast, ett material som även hittas i backspegelkåporna, gälar på framskärmarna samt en rad olika fälgar i storlekarna 20 och 21 tum.

Interiört finns tillval som belyst startknapp och lysdioder på ratten som visar när det är dags att växla.

Sist men inte minst kan Abt Sportsline utrusta S6 med elektronisk höj- och sänkbar fjädring med justeringsmån på 20 millimeter fram och 15 millimeter bak.