Megakrasch i Japan med åtta Ferrari, en Lamborghini och några till

Megakrasch i Japan med åtta Ferrari, en Lamborghini och några till

Det är näst intill vardagsmat att se kraschade supersportbilar, men att se åtta Ferrari, en Lamborghini, tre Mercedes, en Nissan Skyline och en Toyota Prius i samma krasch – det får vi nog aldrig se igen.

Olyckan inträffade i går på japanska vägsträckan mellan Kyosho och Hiroshima, som även går under namnet China Road. En grupp med utländska bilentusiaster med fina bilar var på väg mot den japanska storstaden som är mest känd för att ha ödelagts av Little Boy (namnet på atombomben som fälldes över staden).

 En av de åtta Ferrari-förarna hade svårt att bibehålla kontrollen på sin bil vid en omkörning, det var regnvått på vägen vid tillfället, och körde in i mitträcket. Bakomvarande supersportbilar med förare hann inte reagera utan som en kedjereaktion smällde de alla in i varandra på ett eller annat vis.

 Den dyra kraschen., som du kan se i två filmklipp här nedan, innehöll alltså åtta Ferrari-bilar av olika modeller (bland annat en 430 Scuderia och en F512), en Lamborghini Diablo, tre olika Mercedes-modeller, en Nissan Skyline samt en Toyota Prius. Hur mycket pengar som gick upp i rök eller det går åt för att reparera vill vi inte ens tänka på.

 Till historien hör också att ingen skadade sig fysiskt allvarligt. Psykiskt vågar vi lova att det inte står helt rätt till.

https://youtu.be/Pe0d3adb4bI?width=575&height=353https://youtu.be/BAtelRZCFWc?width=575&height=353