Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Märkesverkstad lånade kundbil för långtur över helgen

En ägare till en Audi S4 lämnade bilen för service på verkstaden som tillhör Audi-handlaren där han köpte bilen. När han gjorde ett oanmält besök under helgen visade sig att bilen var borta.

Du kanske minns vår artikel från våren 2012 där en kunds Mercedes C 63 AMG Black Series buskördes av verkstadspersonalen, vilket spelades in av en ombordkamera. Det utspelade sig i Ottawa i Kanada. Nu kommer en ny berättelse från Kanada, denna gång Calgary, om en liknande företeelse.

Chris Jackson körde sin Audi S4, en bil med ett svenskt instegspris på över en halv miljon kronor, till sina lokala Audi-återförsäljare där han en gång köpte bilen. Den skulle in på verkstad för byte av vindruta och uppdatering av navigationssystemet. Han lämnade in den på fredagen och åkte därifrån i tron om att bilen stod säkert på verkstaden. Men dagen efter, på lördagen, upptäckte han att han hade glömt något i bilen och begav sig därför till Audi-verkstaden.

När han kom till dit kunde han inte hitta sin bil, så han frågade på verkstaden var den fanns. De svarade att ”allt är okej, bara gå hem med dig, din bil har det bra. Den är förmodligen någonstans på parkeringen. Vi kan inte hitta den”.

Så Chris Jackson gick ut på parkeringen och sökte efter sin bil, inte en gång utan tre gånger. Men hittade den inte.

Han återvände in till sin återförsäljare som avvisade honom med ”Du behöver bara gå hem”. Chris Jackson stod på sig och sa att han måste hitta sin bil. Efter två och en halv timmes argumenterande med personalen ringde han polisen och anmälde bilen som stulen. Det fick personalen hos Audi-firman att vakna till.

De började ringa runt till de olika mekanikerna och fick träff. En mekaniker svarade att han hade tagit hem bilen över helgen. Ägaren till Audi-firman försvarade lånet med att mekanikern hade bilen över helgen, och avverkade 50 mil, för att testa det uppdaterade navigationssystemet.

Audi Kanada har nu kopplats in för att reda ut ärendet. Chris Jackson säger att han har tappat förtroendet för sin lokala Audi-handlare som han enligt ett serviceavtal måste lämna in bilen till.

Observera att denna typ av händelser inte är unikt för Kanada. Verkstadspersonal som lånar eller buskör kundbilar kan ske överallt, oavsett land.