Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110316-nya bmw m5 film110316-nya bmw m5 film110316-nya bmw m5 film
110316-nya bmw m5 film

Mer film med nya BMW M5

Frankfurtsalongen är ”bara” ett halvår fram i tiden och BMW lättar allt mer på trycket kring nya M5. Här är ytterligare två officiella filmer där vi får se den av många efterlängtade M-besten och där vi får höra lite kring utvecklingen av den.

I de två nya filmerna med nya BMW M5, generation F10, får vi se och höra bilen när den ”plogar” snö i österrikiska Alperna. Denna gång får vi också ta del av lite av utvecklingsarbetet som ännu inte är klart, en hel del finjusteringar och test återstår innan BMW tänker visa upp den färdiga bilen. Något som förmodligen sker på Frankfurtsalongen i september.

De som sitter bakom ratten är BMW-ingenjörer samt BMW:s testförare och M-avdelningens tekniske chef Bernd Limmer. Han berättar bland annat hur viktigt det är att nya M5 anpassas till olika klimattyper och att man därför kör tester över hela världen, så som i Sydafrika, i Frankrike och i Sverige, samt på Nürburgring. Han berättar också hur olika system måste samspela för att göra körning i snö säker. Exempelvis att starta i motlut, när man tar bort foten från bromspedalen och ger gas så måste bromstrycket kvarstå tills dess att motorn levererar tillräckligt med kraft för att kunna starta mjukt utan att rulla bakåt.

BMW har nu bekräftat det vi känt till sedan länge, att det under huven sitter samma 4,4-liters V8 med dubbelturbo som i X5 M och X6 M. BMW har också, utan att precisera, att effekten blir högre i M5 än i M-versionerna av de båda suvarna. Det betyder en effektsiffra över 555 hästkrafter.

Tidigare uppgifter har berättat om 586 hästkrafter, 79 fler än i förra generationens M5 (E60). Maximalt vridmoment sägs ligga på 720 newtonmeter.

https://youtu.be/BSs2BvCkFC4?height=347&width=575https://youtu.be/HoCqhLSumqg?height=347&width=575

Läs mer