Foto: Andreas Mau

Mer från Techno Classica i Essen

Världens största veteranbilsmässa pågår ännu och vi är fortfarande på plats för att beskåda alla tusentals bilar, den ena vackrare än den andra. Här bjuds du på många fler bilder och bilar att vila ögonen på.

I går öppnade Techno Classica i Essen där tusentals äldre, gamla och jättegamla bilar trängs i en mängd hallar. Vi passade då på att bjuda på en rapport direkt från utställningen som av många anses vara den bästa av dem alla när det gäller gammelbilar.

Nu har vår utsände, Andreas Mau, fått ännu en dag på sig att botanisera bland alla blankpolerade karosser (alla är det inte, skall tilläggas) och vi har så klart lite nya frågor att ställa till honom.

Foto: Andreas Mau

Tjena Andreas! Nu har du fått ytterligare en dag på Techno Classica. I går hade du inte ens hunnit halvvägs genom utställningsbilarna. Hur har det gått i dag, färdig med hela mässan?

– Nu har jag gått igenom hela mässan. Eller ja, inte riktigt, men nästan. Har lite kvar. Det är så galet många bilar här som är såååå vackra. Man tror knappt sina ögon.

Foto: Andreas Mau

– Jag pratade ju i går om att det är som att komma in i en konfektyraffär med tusen sorters godis. Jag måste revidera det uttalandet. Det är nämligen som att komma in i en godisbutik med tre, fyra tusen sorter. Det kan aldrig bli för mycket, men nästan.

Foto: Andreas Mau

Du hade en vit Porsche 993 GT2 som favorit i går. Har du hittat någon ny bil som du har fastnat extra för i dag?

– Eftersom jag visste att du skulle tvinga av mig ett svar på den frågan har jag gått och grubblat lite över det under dagen… Och visst har jag ett svar, eller två svar faktiskt.

Andreas favorit för dagen: Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto från 1959. Foto: Andreas Mau

– Min favorit i dag är en bil jag såg även i går, nämligen en Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto från 1959 (bilden ovan). Den är helt fantastisk! Designad av Pininfarina och har en treliters V12:a med tre Weber 40 DCL/6-förgasare. 280 hästkrafter var mycket på den tiden, likaså toppfarten på 268 km/h.

Andreas andra favorit för dagen: Mercedes 280 SL generation W113. Foto: Andreas Mau

Du sa att du hade två svar, vilken är din andra favorit då?

– Jag har också en favorit bland mer ”vanliga” bilar, en Pagoda. Det vill säga en Mercedes 280 SL (bilden ovan). En otroligt vacker bil.

Foto: Andreas Mau

Missa inte att titta på de 97 bilderna i galleriet nedan, där hittar du massor av bilar som får snålvattnet att rinna…