Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mer GT Concept från Opel

Opel höjer temperaturen ytterligare några grader genom att bjuda på mer av den konceptsportbil, GT Concept, som ska visas på bilsalongen i Genève i mars.

https://youtu.be/vT9j5aEZXqI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I förra veckan släppte Opel en kryptisk filmsnutt där företagets vd uppmanade oss att titta på hans firma med nya ögon. Utan att få se något mer än en logotyp fick vi reda på att det handlar om en ny sportbil i konceptkläder som ska visas på Genèvesalongen om en dryg månad. Vi fick också veta att konceptbilen heter GT Concept och därmed spelar Opel ut ett kort som höjer pulsen, för vem minns inte läckra Opel GT från 1960-talet.

I dag pratar vd Karl-Thomas Neumann till oss igen i en ny film. Han säger att Opel har återskapat sig själva och uppmanar oss att inte missa vad som kommer härnäst. Därefter stegar han in i ett rum där vi får se en glimt av konceptbilen. Vad som fångar blicken där är de röda däcken och delvis röda fälgarna. Nej, det är ingen missbildning utan en hyllning till Opels motorcykel Motoclub 500 som, när den kom, hade just röda däck. Det var 1928.

Foto: Fuel Press

Utöver filmen ovan har Opel även släppt en bilden som du ser ovanför detta textstycke. Den visar två integrerade och centralt placerade ändrör. Känns det igen? Ja då, 1960-talets Opel GT hade samma lösning, två pipor som stack ut i mitten bak på kärran. Läckert!

Får vi på Genèvesalongen i mars se något lika häftigt som denna pärla? Det återstår att se.