Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070708-lexus-hybrid-2010070708-lexus-hybrid-2010070708-lexus-hybrid-2010
070708-lexus-hybrid-2010

Mer utrymme och mindre sport i Lexus nya hybrid

Nyligen berättade vi att japanska Lexus håller på att utveckla en ny modellserie som enbart kommer att erbjudas med hybridmotorer. Nu har fler detaljer om modellen avslöjats.

Den kommande hybridmodellen från Lexus positioneras storleksmässigt mellan dagens IS- och GS-modeller. Lexus brittiska chef, Steve Settle, har nu lättat på locket och berättat lite om bilen som kommer att lanseras under 2010.

Modellen kommer främst att rikta sig mot personer som är ute efter en rymlig sedan, men som samtidigt inte är redo att gå steget upp till den större GS-modellen. Mellanstora bilar i D-segmentet är perfekta familjebilar. Om det sedan kombineras tillsammans med Lexus känsla av lyx och höga kvalitetsrykte, så kan bilen bli en succé både hos dem som är hybrid-positiva och dem som inte är det.

– Vi kommer att skapa en renodlad hybridmodell och låter IS fortsätta som sportig bensin- och dieselmodell. Vi fokuserar mer på kupéutrymmet än en sportig touch. Den kommer även att ha större bagageutrymme, berättar Steve Settle.

Lexus ser hybridtekniken som ett sätt att särskilja sig från andra biltillverkare av premiumbilar. En ”märkesdefinierande teknik” som Steve Settle själv kallar det. Trots att Lexus har introducerat en snålare dieselversion av IS-modellen, så ser de hybridtekniken som sin framtid. Tre av modellerna i Lexus utbud i dag erbjuds med hybridteknik och i till exempel Storbritannien står de tre tillsammans för 70 procent av totala försäljningen.