Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091202-merbanco saab gm
091202-merbanco saab gm
091202-merbanco saab gm
091202-merbanco saab gm

Merbanco får inte köpa Saab

I går deklarerade GM:s styrelse att det finns spekulanter på Saab som har december månad på sig att komma med intressanta bud. En av dessa, amerikanska Merbanco, låter i dag meddela att de efter GM:s beslut är ute ur leken.

Saab Automobiles ägare GM meddelade tidigare i dag att amerikanska Merbanco inte är aktuella för fortsatt budgivning på den svenska biltillverkaren.

Merbancos styrelseordförande Christopher Johnston uttryckte sin besvikelse på Saab-entusiastsajten Saabsunited.com över GM:s beslut. Han tackar alla för det stöd som många har gett honom och företaget samt att de ska fortsätta stödja Saab och företagets enastående människor.

Samtidigt stärks uppgifterna om att kinesiska Beijing Automotive, BAIC, fortfarande är intresserade av Saab efter att affären med Koenigsegg Group sprack i förra veckan.

Eddie Chen på investeringsorganet Invest in Sweden Agency i Kina säger till TT att BAIC har ett intresse men att han inte vet i vilken form. Det kan handla om ett helt övertagande eller som delägare.

Andra spekulanter som det har spekulerats kring de senaste dagarna är Renco och sportbilstillverkaren Spyker Cars.

Läs mer