Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091222-merbanco saab
091222-merbanco saab
091222-merbanco saab
091222-merbanco saab

Merbanco + svenskar vill ha hela Saab, inte delar

I går kväll kom inga besked från GM om hur det ser ut för Saab i framtiden. Det enda vi egentligen vet är att det finns fler intressenter än Spyker Cars. En av dessa, Merbanco i samarbete med en svensk konstellation, berättar i kväll att de endast är intresserade av hela Saab.

Det har varit tunt med nyheter kring Saab-affären i kväll (måndagen) förutom att de helgens material ältas om och om igen i media världen över. Det enda egentliga besked vi fått är att Spyker Cars förlänger sin deadline till GM som inte har hunnit behandla det nya budet på Saab.

Men lite nytt finns ändå i form av entusiastsajten SaabsUnited.com där amerikanska Merbanco Inc Merchant Bankings vd Christopher Johnston, som är en stor Saab-entusiast, gärna delger världens Saab-intresserade vad han och företaget tycker och tänker.

Sent i måndags kväll berättade han följande:

– Vi är intresserade av hela Saab. Vi har för avsikt att tillverka bilar i Trollhättan om GM väljer oss. Om vi inte kan få hela Saab blir det ingen affär.

I ett uttalande som sägs komma från det än så länge hemliga svenska konsortiet som samarbetar med Merbanco finns information om att de båda jobbar stenhårt tillsammans med svenska staten för att få till stånd en lånegaranti från Europeiska investeringsbanken (EIB) som de kan ta med sig till förhandlingarna med GM.

Spyker Cars eller Merbanco i samarbete med svenskar med erfarenhet från bilindustrin... vilken part väljer GM? Eller kommer de att stå fast vid fredagens beslut om att lägga ned Saab? Vad tror du, svara på snabbfrågorna nedan.

Allt om Saabs nedläggning

Krönika

I fokus