Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daimler AG

Mercedes-AMG A 35 gör debut i Paris

Mercedes har valt att lansera en billigare prestandaversion av A-klassen under Parissalongen. Hur kommer AMG A 35 stå sig mot konkurrenterna BMW M140i, Audi S3 och Volkswagen Golf R?

För några månader sedan gjorde den nya Mercedes A-klass sig till känna. Och för ett par veckor sedan presenterade det tyska företaget en första prestandaversion av halvkombin – innan värstigmodellen AMG A 45 gör debut.

Nu har AMG A 35 gjort sin officiella debut på Parissalongen.

Och det är som väntat ett aggressivare utseende vid bjuds på med den karaktäristiska AMG-grillen i fronten och en spoiler där bak.

Foto: Daimler AG

Och precis som ryktet sade har man behållit den fyrcylindriga tvåliters motorn från A 250 i prestandamodellen.

Men vad som skiljer dem åt är motorn AMG A 35 har fått en uppgraderad twin-scroll turbo som, tillsammans med ett nytt avgassystem, gör att bilen nu producerar 306 hästkrafter och 400 newtonmeter. Något som gör att halvkombin tar sig från 0-100 km/h på 4,7 sekunder. Alltså samma effekt som konkurrenten S 3 från Audi, medan den treliters stora raka sexan i BMW M140i producerar 339 hästkrafter.

Foto: Daimler AG

Kraften i A 35 förs till hjulen med hjälp av en sjuväxlad dubbelkopplingslåda, kommer att vara utrustad med 4Matic fyrhjulsdrift men den kommer att vara framhjulsdriven tills dess att bilen känner av att hälften av kraften behöver föras över till bakhjulen. Och

Interiört är det mesta likt en ”vanlig” A-klass. Där föraren får ta del av Mercedes nya infotainment system MBUX. Det vill säga att vi finner två sjutumsskärmar i miljön framför föraren i standardutförandet. Något som kan uppgraderas till en sjutumsskärm kombinerat med en 10,25 tumsskärm. Eller två 10,25 tumsskärmar.

Foto: Daimler AG

AMG A 35 når handlarna vid årsskiftet och även om Mercedes ännu inte presenterat några priser för den svenska marknaden lär priset starta någonstans runt 350 000 kronor.