Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes

Mer kraft i ansiktslyfta Mercedes-AMG C 43 4Matic

Delvis ny design, men också upphottad motor. Här är ansiktslyfta Mercedes-AMG C 43 4Matic.

Prestandavarianterna av C-klass är enligt Mercedes själva märkets mest framgångsrika. Därför är det nu dags för en uppfräschning av C-klassens "svaga" AMG-variant, fyrhjulsdrivna Mercedes-AMG C 43 4Matic, som hunnit få några år på nacken.

Exteriört får faceliftade C 43 som sig bör en något uppdaterad design. Framtill har bland annat grillen numera två ribbor i matt silver istället för en, och den nedre delen av frontspoilern har gjorts om för bättre aerodynamik. Baktill har C 43 fått en liten spoiler på bakluckan (lackad i samma färg som övriga bilen), en ny diffuser och totalt fyra avgasrör.

Tycker man ändå att stylingen är för tam kan man välja till AMG-paketet som bland annat innebär en ännu aggressivare front och bredare sidokjolar.

Foto: Mercedes

Interiört går C 43 numera att få med ett helt digitalt mätarkluster på 12,3-tum som kan visa speciella AMG-menyer. Dessutom har ratten fått Touch Control-knappar. Vanliga inotainmentskärmen mäter 7-tum Mercedes-AMG C 43 4Matic som standard, men den som tycker det är för litet kan uppgradera till 10,25 tum.

Men faceliften innebär mer än bara estetiska uppdateringar.

Under huven i C 43 ruvar fortfarande en dubbelturbomatad V6 på 3,0 liter, kopplad till Mercedes niostegade automatlåda 9G-Tronic . Dock har effekten skruvats upp i V6:an, så numera utvecklar Mercedes-AMG C 43 4Matic 390 hästkrafter istället för 367. Vridmomenten ligger dock kvar på 520 Nm. Peaken nås mellan 2500-5000 rpm.

Prestandamässigt ligger både sedanen och kombin, trots effektökningen, kvar på samma tider som tidigare. Sedanen gör 0-100 km/h på 4,7 sekunder, medan kombin är en tiondel långsammare. Båda har en toppfart begränsad till 250km/h.

Bränsleförbrukningen anges till 9,1-9,4 liter/100 km och CO2-utsläppen till 209-214 gram/km (enligt NEDC-cykeln).

Faceliftade Mercedes-AMG C 43 4Matic visas på Genève-salongen som öppnar den här veckan.