Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes-AMG C 63 S Coupé officiell – fakta, bilder och film

Sprillans nya coupémodellen av Mercedes C-klass presenteras nu i AMG-utförande. Utan S är det 476 hästkrafter som gäller, men ett blänkande S på bakluckan stiger siffran till 510.

Mercedes C-klass Coupé premiärvisades online för bara några dagar sedan. Då saknades rovdjursversionen i toppen av näringskedjan, men i dag är det dags för Mercedes-AMG C 63 Coupé och AMG C63 S Coupé att få sin tid i det digitala rampljuset.

Som vi kunde misstänka är det nya C-klass Coupé rakt igenom men med alla AMG-detaljer man kan tänka sig, hämtade rakt av från sedan- och kombisyskonen. Det innebär aggressiv nos med stora luftintag i de nedre regionerna, markerade sidotrösklar, en liten vinge på bakluckan och kaxig bakre stötfångare med luftslitsar och diffusor som huserar fyra grova ändpipor (innanför dessa sitter betydligt tamare varianter, de riktiga).

Även interiört är det ”AMG-fierat” med sportstolar med rejält sidostöd, flatbottnad ratt, kolfiberdetaljer och mikrofiber/läder-ytor.

Under huven finns samma maskiner som i sedanen och kombin. Det vill säga en 4,0-liters biturbo-V8 med två olika effektuttag – 476 hästkrafter i Mercedes-AMG C 63 Coupé och 510 hästkrafter i Mercedes-AMG C 63 S Coupé. Förstnämnda har alltså 14 fler hästkrafter än i (super)sportbilen Mercedes-AMG GT, trots att det är samma maskin.

Den svagare motorn har ett maxvrid om 650 newtonmeter medan den starkare triumferar med hela 700 newtonmeter.

Någon fyrhjulsdrift verkar inte vara aktuell till denna AMG-modell.

Tajt V8 med många hästkrafter, upp till 510 stycken.

När den sjuväxlade dubbelkopplingslådan AMG Speedshift slänger i växlarna i optimal takt avverkas 0-100 km/h på antingen 4,0 eller 3,9 sekunder, beroende på vilket motoralternativ. Med andra ord är coupén, som väger 1 785 alternativt 1 800 kilo (S-versionen är lättare), tiondelen snabbare än sedanen och två tiondelar snabbare än kombin.Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h, men gör man tillägget AMG Driver’s Package skjuts spärren fram till 290 km/h.Förbrukningen, oavsett S eller inte, ligger på mellan 0,86 och 0,89 liter per mil beroende på utrustning. Det ger oss ett koldioxidutsläpp på mellan 200 och 209 gram per kilometer.Mercedes-AMG C 63 och AMG C 63 S har publik premiär på bilsalongen i Frankfurt som öppnar den 17 september. Säljstarten är schemalagd till mars månad nästa år. Några priser har ännu inte annonserats.

https://youtu.be/G73YXWH9Cqs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!