Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ Shooting Brake officiell

Men inte bara den som rubriken lyfter fram, utan även den motorsvagare varianten Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Shooting Brake. 387 och 421 hästkrafter.

Nu har även nya Mercedes CLA Shooting Brake, som presenterades tidigt i våras, förvandlats till ett litet monster, precis som A-klass och CLA Coupé gjorde i förra veckan.

På samma sätt som sina syskon finns nya Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+ Shooting Brake i två utföranden – med eller utan S.

Oavsett utförande sitter det en överladdad tvålitersfyra under huven. Den manövreras via gaspedal och AMG Speedshift-dubbelkopplingslåda. Drivningen sker på sedvanligt AMG-vis på samtliga fyra hjul.

Utan S på bakluckan handlar det som 387 hästkrafter och 480 newtonmeter som skickar iväg den ”slanka” kombin från noll till 100 km/h på 4,1 sekunder. Det är samma tid som för CLA-varianten men 0,1 sekund långsammare än A-klass i AMG-skrud. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h men kan för en extra slant höjas till 270 km/h.

Med ett S på baklucka höjs effekten till 421 hästkrafter och vridmomentet till 500 newtonmeter. Då kapas 0-100-sprinten med en tiondels sekund till 4,0 sekunder. Även här rör det sig om samma tid som AMG-CLA:n i fyrdörrars coupéutförande men 0,1 sekund långsammare än motsvarande A-klass i halvkombiutförande. Toppfarten är begränsad till 270 km/h och kan inte höjas.

Förbrukningen uppges till mellan 0,82 och 0,84 liter per mil beroende på motor- och utrustningsalternativ. Det motsvarar koldioxidutsläpp på mellan 188 och 191 gram per kilometer.

Lanseringsdatum och pris har Mercedes ännu inte meddelat, men räkna med en prislapp i trakterna kring 600 000 kronor och att marknadsintroduktionen äger rum någon gång i höst.