Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic officiell – fakta, bilder och film

Mercedes BMW X6 M-konkurrent är här och instegsversionen har en V8 på 557 hästkrafter. Skulle det inte räcka till så finns det en S-version med ännu högre effektuttag.

I början av december presenterades nya Mercedes GLE Coupé, en suv med coupékaross som ska slåss om BMW X6-kunderna. Nu visar Mercedes även prestandaversionen Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic som siktar in sig på just BMW X6 M

.AMG-versionen har till skillnad från vanliga GLE Coupé fått något aggressivare uttryck med hjälp av större luftintag i fronten, lägre kjolpaket längs sidorna och grövre avgasutblås bak. I kupén finns en uppsjö av kolfiberdetaljer som varvas med läderklädsel och ratten som har en flat botten har delvis klätts i greppvänligt nappaläder.Motorn i instegsversionen är en 5,5-liters V8 med biturbo som levererar 557 hästkrafter och 700 newtonmeter mot en förbrukning på 1,19 liter per mil (279 g/km). 0-100 km/h avklaras på 4,3 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h.Toppmodellen Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé drivs av samma V8 men här har effekten skrämts upp till 585 hästkrafter och 760 newtonmeter. 0-100 km/h går 0,1 sekund snabbare än versionen utan S på bakluckan och toppfarten är även här begränsad till 250 km/h. Också förbrukningen är identisk.Båda motorerna sammankopplas med den sjuväxlad automatlådan AMG Speedshift Plus 7G Tronic och drivning skickas till alla fyra hjul men med huvudsaklig drivning på bakhjulen.I extrautrustningslistan erbjuds bland annat sportavgassystem, Bang & Olufsen eller Harman Kardon ljudutrustning, motorkåpa i kolfiber och mattsvarta 22-tumsfälgar (S-versionen har 22 tum som standard, icke S har 21 tum). Vad prestandamodellerna av GLE Coupé kommer att kosta när de lanseras är i nuläget ej fastställt.

https://youtu.be/gq7FLLJBKyg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!